Werksessie Student Journey Mapping -
29 maart
Studenten worden mondiger en hebben steeds hogere verwachtingen op het gebied van dienstverlening en communicatie. Daarnaast neemt het aantal internationale studenten snel toe, waarvoor aanvullend maatwerk is vereist. Hoe ga je als hogeronderwijsinstelling om met deze toenemende verwachtingen terwijl je budget niet met de verwachtingen meegroeit? Hoe organiseer je je dienstverlening slim en effectief? Met Student Journey Mapping bieden wij een werkwijze aan om tot een antwoord op deze vraag te komen.

Op 29 maart ga je tijdens deze werksessie aan de slag met Student Journey Mapping om vanuit het studentperspectief knelpunten te identificeren én op te lossen. Verwacht hierbij geen grote onderzoeken of analyses, maar concrete verbeterpunten waarmee jij en je collega’s direct aan de slag kunnen. Uiteraard zullen we aan de hand van best practices uit het hoger onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven inspiratie bieden en illustreren hoe deze methodiek gebruikt wordt om dienstverlening efficiënter en beter te organiseren.

wat neem je aan het eind van deze workshop mee naar huis?
• kennis over Student Journey Mapping en toepassing hiervan
• concrete voorbeelden van het gebruik van Student Journey Mapping en de bijhorende kostenbesparingen
• een uitgewerkte Student Journey Map als blueprint voor jouw instelling
• inspiratie voor het verder verbeteren van de dienstverlening aan je studenten
• gedeelde ervaringen van collega’s aan andere hogeronderwijsinstellingen die met vergelijkbare vraagstukken geconfronteerd worden

wanneer
29 maart 2019 van 10.00 tot 17.00 uur met aansluitend borrel

voor wie
Deze werksessie is bedoeld voor hoger onderwijsprofessionals, gericht op studentenondersteuning en marketing en communicatie, zowel centraal als decentraal. Tijdens de werksessie zal in vier subgroepen gewerkt worden in parallelsessies:
• internationale aankomende student
• Nederlandse aankomende student
• huidige studenten (Nederlands en internationaal)
• inkomende exchange studenten

waar
De kunstkamer Utrecht 15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station

deelnemersbijdrage
• 295 euro (ex btw) per persoon, inclusief lunch en borrel

deadline voor aanmelding
Je kunt je tot 22 maart aanmelden voor deze werksessie via het aanmeldformulier. Er is plaats voor maximaal 20 personen op basis van first come, first serve. Mocht je 29 maart verhinderd zijn maar wel op de hoogte willen blijven, laat het ons dan weten via het aanmeldformulier.